vara  Italia totul despre Italia
totul despre Italia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Italia - Venetia

Venetia, Italia


Venetia este un oras pietonal unde te poti deplasa numai cu barca sau telegondola.
Este unul din cele mai frumoase si romantice orase din Italia.

Ghid local Venetia - Tours & sightseeing
piazza S. Antonio 20, 30175 Venice, Italy +39 320 093 926

Venetia este capitala provinciei cu acelasi nume si principalul oras al regiunii Veneto. Este impartit in 6 cartiere, cuprinde 118 insule si are 354 poduri. Cel mai vechi pod care a devenit si un simbol al orasului este Podul Rialto.Centrul orasului Venetia este considerata Piata San Marco unde se gasesc cela mai importante obiective turistice: Basilica San Marco, Clopotnita Basilicii si Palatul Ducal. Un spectacol deosebit il dau porumbeii din Piata San Marco. Venetia este un oras cu totul deosebit, foarte frumos, cu o multitudine de obiective turistice, care merita vizitat!

Ponte di Rialto, sa stiti, a fost prima data un ponton, in anul 1181. Pe atunci se numea Podul Monedei, pentru ca era una dintre portile de intrare in Venetia. Mai tarziu pontonul s-a transformat intr-un pod de lemn, in 1255. Iar forma de astazi dateaza din anul 1591.

In anul 1181 era un pod de lemn sustinut de barci, deci un fel de ponton, care, a fost inlocuit cu un pod de lemn. Acesta a tot luat foc si a fost reconstruit de 4 ori. Intre anii 1588 si 1591 se construieste podul de piatra, in forma de astazi, de catre Antonio da Ponte.

Basilica San Marco din Venetia, supranumita si "Chiesa D'oro" opulenta bizantina!
Este catedrala patriarhala din Venetia, cea mai cunoscuta si mareata dintre bisericile locului. Adiacenta si atasata Palatului Dogilor (loc in care se stie prea bine ca erau executati condamnatii la moarte). Basilica este construita in stil bizantin si cuprinde o multime de mozaicuri aurite (de aici si denumirea de Biserica de Aur).

Arhitectura acesteia este inspirata dupa modelul intalnit la Biserica Sfintii Apostoli din Constantinopol si denumit"cruce greaca libera cu 5 cupole". Pentru cei pe care rabdarea nu i-a parasit asteptarea la coada interminabila pentru a o putea vizita s-ar putea sa merite!!!;)
Basilica San Marco din Venetia


Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite. Principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului.

In 1979 intregul oras si intreaga laguna a fost declarata patrimoniu al umanitatii de catre Unesco. Orasul este strabatut de 177 canale dintre care cele mai importante sunt Canal Grande si Canale della Giudecca. Primul imparte in doua orasul trasand un S, al doilea separa centrul vechi de insula Giudecca. Orasul este impartit in 6 cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinde 110 insule si peste 350 de poduri. Cele mai importante insule sunt Murano, Torcello, Burano, Lido.

De-a lungul timpului, Venetia a fost supranumita Regina Adriaticii, Orasul Apelor, Orasul Podurilor sau Orasul Luminilor, denumiri binemeritate, de altfel. De-a lungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negutatori venetieni.

Amenintarea apelor - in prezent datorita unui proces de scufundare, autoritatile locale deruleaza multe proiecte pentru salvarea orasului pentru ca Venetia sa existe si sa incante si generatiile urmatoare, multi ani de acum incolo.Cladirile venetiene au suporti de lemn, importati din Rusia, care nu sunt degradabili in apa. Insa fenomenul "aqua alta” (inundatii) se datoreaza in mare parte ploilor linistite, de cele mai multe ori, dar dese (toamna si primavara).

Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei - Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant`Erasmo sau Pellestrina.

Ponturi... venetiene
O urarare din suflet "Sa aveti o vreme si o petrecere frumoasa” si un sfat prietenesc "Daca mergeti in Venetia in luna februarie, nu uitati umbrela!”.

Sfatul nu e de natura sa va alunge gandurile de la frumoasa Venetie, desi exista un oarecare risc de precipitatii, deoarece in acest anotimp, orasul este mereu pandit de precipitatii. Insa o umbrela va poate feri si de privirile indiscrete ale gondolierilor sau ale turistilor de tip paparazzi. Daca nu vreti sa intrati in agitatia si aglomeratia orasului, de vreme ce abia ati ajuns, preferati Dorsoduro, "cartierul” cel mai calm al Orasului Plutitor, cochet si fermecator.

Piata San Marco este "transformata” intr-un studio foto si oricand riscati sa apareti in pozele de familie ale unor turisti japonezi ori bulgari. Pentru cei care stiu sa cante la pian, nobilul intrument primeste orice turist dornic sa isi demonstreze talentul la Gran Cafe Chioggia.

Puteti sa va delectati cu un vin senzational, cu arome si buchete absolut spectaculoase, la una din cramele aflate in Campo Santa Margherita, Fondamenta dei Ormeisini si Calle de la Bissa.

Cele mai multe biserici au intrare gratis, inclusiv Chiesa San Salvator cu picturile sale din sec. XIV si XV, Chiesa San Rocco care are structura unei scoli tipice si Chiesa San Giacomo di Rialto, cea mai veche. Plimbare cu taxiul pe apa spre insulele vecine precum Burano, cu multe case colorate, sau Murano, faimos pentru confectiile din sticla.

Te poti opri la un atelier de constructie de gondole, la un magazin vegetarian (aflat chiar pe barca) sau la un joc de bocce (un joc cu bile din metal, lemn ori plastic pe un teren nisipos, popular in tarile europene). Cafe Florian din Piata San Marco iti ofera un ceai cald si un loc primitor, printre porumbei, privind calatorii, dupa o zi plina ce iti creeaza o stare de oboseala placuta. Plaja din Insula Lido se afla la 20 minute de mers cu micul vaporetto - un loc de relaxare in cazul in care doriti sa va indepartati pentru un timp de agitatia orasului.

Sursa prezentare informatii Venetia: www.turistik.ro/italia/venetia

esti ghid de turism? inscrie-te acum!
transfer aeroport Roma
oferte litoral Venus
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
vara 2016 Italia
InfoTravelItalia
vacante Italia
 
Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2017 All Right Reserved. "InfoTravelItalia" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelItalia: 0040 723 286 309 VODAFONE | e-mail: office [@] infotravelromania.ro