vara  Italia totul despre Italia
totul despre Italia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Italia

Informatii generale Italia

Italia (Republica italiană) este un stat peninsular din sudul Europei, de care aparțin și câteva insule din Marea Mediterană (împărțită în Mările: Tireniană, Adriatică și Ionică). Cele mai mari insule sunt Sicilia și Sardinia.

Italia se învecinează cu Franța în Nord Vest, Austria și Elveția la Nord și Slovenia la Nord Est. Include enclavele San Marino și Vatican și deține excalva din Elveția numită Campione d’Italia.

Limba oficială este limba italiană, o limbă latină, dar foarte mulți italieni vorbesc fluent limba engleză.

Cu o suprafață de 301,340 de km, Italia ocupă locul 71 în lume din punct de vedere teritorial, iar economic se află în primele zece puteri mondiale.

Președintele statului este Giorgio Napolitano, acum în vârsta de 88 de ani. A fost ales în 2006 si 2013 - este al unsprezecelea președinte al Italiei și primul care a fost membru al Partidului Comunist.

Primul ministru italian este Enrico Letta ales in aprilie 2013.

Italia este divizată în 20 de regiuni. Cel mai are oraș al Italiei este Roma, capitala regiunii Lazio și a statului. Din punct de vedere al densității populației îi urmează orașele: Milano, capitala regiunii Lombardia și Napoli, capitala regiunii Campania.

Relieful este unul foarte variat, de aici și potențialul turistic imens de care dispune Italia. Fiind o peninsulă, putem spune că Italia este împrejmuită de fâșii interminabile de litoral spre Mările Adriatică, Ionică și Tireniană.

Centrul peninsulei, însă, este străbătut de Munții Apenini, care spre Est se unesc cu Alpii formând marele arc muntos (din care fac parte și celebrii Dolomiți) care închide Italia în nord.

Cel mai înalt vârf al Italiei este Mont Blanc (Monte Bianco) de la granița cu Franța, 4,807m, de altfel și cel mai înalt vârf din Europa de Vest.

Italia este vestită mai mult pentru vulcanii săi: unul activ Etna, în Sicilia și unul adormit Vezuviu din apropiere de Napoli.

Marile râuri ale Italiei sunt Tibrul care străbate Roma, Pad care formează celebra lagună Pad-Veneția, Arno (care străbate Toscana) și Adige (care trece prin Verona). De asemenea cel mai mare lac este Lacul Garda din apropierea Veronei.

Italia este țara cu cele mai multe locuri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Deși Biserica Catolică nu mai este numită oficial religie de stat, cea mai mare parte a țării împărtășește credința romano-catolică.

Italia este recunoscută pentru complexa arie culturală de care s-a ocupat din cele mai vechi timpuri. Este locul în care s-au născut mișcările artistice ale Renașterii și Barocului.
Principalul sport național este fotbalul, Italia câștigând Cupa Mondială de nu mai puțin de 4 ori, iar campionatul intern este unul dintre cele mai puternice din lume.

Bucătăria tradițională include pastele și pizza, iar dintre băuturile populare sunt de amintit, faimosul lichior Limoncello și excelentul vin Brunello di Montalcino (regiunea Toscana fiind renumită pentru o gamă întreagă de vinuri celebre).

Italia atrage și datorită caselor de modă, Milano fiind numit în repetate rânduri capitala mondială a modei, iar italienii sunt printre cei mai eleganți și șarmanți europeni.

„Dolce far niente“ este expresia cea mai cunoscută din Italia și mai mult decât o expresie, definește o atitudine a oamenilor în ceea ce privește „relaxarea națională“.
Nu în ultimul rând, Italia este cunoscută și apreciată pentru ideea bucuriei de a trăi și pentru viața frumoasă pe care oamenii încearcă să o trăiască, subliniată și prin termenul foarte des întâlnit, „la dolce vita“.


Italia – Informații utile
Acces: prin Pașaport (pentru toată lumea) sau Cartea de Identitate (pentru cetățenii UE)
Monedă: euro
Prefix telefonic: +39
Internet: .it
Fus orar: UTC +1/+2

Ambasada României în Italia:
Ambasador: Victor Mircea
adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 ROMA
tel: (0039) 06.808.4529
tel de urgență: (0039) 345.230. 24.89
site: http://roma.mae.ro/

Ambasada Italiei în România:
Ambasador: Diego Brasioli
adresa: str. Henri Coandă, nr. 9, sector 1, București
tel: (0040-21) 305.21.00
tel consular: (0040-21) 223.24.24
site:
www.ambbucarest.esteri.it/Ambasciata_Bucarest
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
transfer aeroport Roma
oferte litoral Venus
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
vara 2016 Italia
InfoTravelItalia
vacante Italia
 
Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2017 All Right Reserved. "InfoTravelItalia" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelItalia: 0040 723 286 309 VODAFONE | e-mail: office [@] infotravelromania.ro