vara  Italia totul despre Italia
totul despre Italia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Stiri turism Italia

Stiri turism Italia

Oferte speciale cu Ryanair de ziua nationala a Romaniei: 9,99 E pentru unele zboruri din Bucuresti catre Italia

Ryanair, compania aeriana a europenilor, lanseaza astazi (27 Noiembrie) o oferta speciala de Ziua Natioanala a Romaniei pentru toti clientii romani: zboruri Incepand de la 9.99 E. Acest tarif special se aplica pentru anumite zboruri cu plecare din Bucuresti pe rutele catre Milano Malpensa, Milano Bergamo, Roma Ciampino si Bologna pentru calatorii In perioada Ianuarie - Martie 2016.
Oferte speciale cu Ryanair

Aceste locuri vandute la pret redus trebuie rezervate numai de pe Ryanair.com Inainte de miezul noptii, Miercuri, 2 Decembrie.

Denis Barabas, Sales Marketing Executive for Romania CEE, Ryanair, a declarat: Doar Ryanair ofera cele mai mici tarife din Europa pe mai mult de 1,800 rute operate de pe 200 de aeroporturi, asigurand cel mai bun suport clienti, cele mai multe zboruri la timp, cele mai putine anulari si pierderi de bagaje.

In aceasta iarna, clientii romani, dar si turistii trebuie sa se astepte la alte viitoare Imbunatatiri ale experientei de zbor, ca urmare a continarii pentru al treilea an al programului "Always Getting Better" (AGB), ce include printre altele: un nou sit web, o noua aplicatie pentru mobil, noi interioare ale aeronavelor, noi uniforme pentru membrii echipajului si meniuri de bord Imbunatatite.

Ryanair sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei prin scoaterea la vanzare a locurilor la preturi Incepand de la 9.99 E pentru unele zboruri din Bucuresti catre Milano Malpensa, Milano Bergamo, Roma Ciampino si Bologna pentru calatorii In Ianuarie, Februarie si Martie. Aceste locuri vandute la pret promotional pot fi rezervate pana la miezul noptii, Miercuri, 2 Decembrie. Pentru a profita de oferta si a evita epuizarea locurilor promotionale, clientii sunt invitati sa acceseze www.ryanair.com/ro pentru rezervari.

Ryanair este compania aeriana preferata de europeni, operand peste 1.800 de zboruri zilnice de pe cele 76 de baze, conectand 200 de destinatii din 31 de tari cu o flota de peste 300 de aeronave noi Boeing 737-800. Ryanair a anuntat recent semnarea unui contract pentru livrarea altor 380 de aeronave noi Boeing 737, ce vor aduce pentru clientii Ryanair tarife mai reduse si o crestere a traficului de la 105 milioane de pasageri pe an pana la 180 de milioane In 2024. Ryanair are in prezent o echipa de peste 9,500 de profesionisti In aviatie Inalt calificati si un record de siguranta de 30 de ani.

Data publicari: 27 noiembrie 2015 inapoi sus


Cursele Air Moldova catre destinatii din Italia au mare cautare printre ieseni datorita tarifelor foarte avantajoase si transferului gratuit la Chisinau.

Oferta speciala a companiei aeriene Air Moldova pentru pasagerii din Iasi care este disponibila din data de 16 iunie 2014 a fost foarte bine receptata inca din primele sale zile de valabilitate.

Pana in acest moment s-au vandut deja cateva zeci de bilete de avion cu plecare de pe Aeroportul International Chisinau, iar cursele cele mai solicitate sunt cele pentru Verona, Bologna, Roma si Milano. Urmatoarele destinatii intens solicitate agentiilor de turism sunt Istanbul, Atena si Larnaca, toate beneficiind de tarife foarte bune pentru aceasta perioada a anului.
„Aceste curse sunt foarte potrivite pentru pasagerii care s-au hotarat tarziu sa calatoreasca si isi doresc in acelasi timp sa beneficieze de confortul oferit de transferul gratuit de la Iasi la Aeroportul International Chisinau. Este vorba de tarife incepand de la: 59 EUR/sens pentru Bologna, Roma, Milano sau Verona, ca destinatii in Italia, sau Atena, in Grecia. Alte destinatii ceva mai indepartate sunt Istanbul sau Larnaca, pentru care tariful ramane la fel de atragator: de la 79 EUR/ sens. Toate aceste tarife includ taxele de aeroport.
Faptul ca bagajul de cala costa doar 10 EUR/ sens, indiferent ca este achitat la agentia de turism sau aeroport, este un alt avantaj pe care il oferim pasagerilor nostri din Iasi.”, declara domnul Vasile Hincu, Directorul Comercial al Air Moldova.citeste mai mult
Data publicari: 25 mai 2014
inapoi sus


Fly Romania introduce o noua destinatie in programul de vara: Palermo, Italia

Incepand din aceasta vara, Fly Romania va opera un nou zbor international. Celor sase destinatii din Italia, Spania, Germania si Turcia li se adauga Palermo, cel mai mare oras din Sicilia. Zborurile vor avea o frecventa bi-saptamanala, In zilele de marti si joi si pot fi deja rezervate pe site-ul companiei www.flyromania.com. Tarifele pentru zborul Bucuresti - Palermo vor Incepe de la 29,90 euro. citeste mai mult
Data publicari: 10 mai 2014 inapoi sus


Descopera fascinanta Calabrie pe 29 aprilie 2014 ora 18.00

Descopera Fascinanta Calabrie 29 Aprilie 2014, ora 18:00
Consiglio Regionale della Calabria şi Bizz Maker’s Production organizeaza la Bucuresti Simpozionul “Descopera Fascinanta Calabrie”. Evenimentul are scopul de a promova sectoare ale economiei calabreze pe piata romaneasca: industria alimentara prin toate gamele de produse traditionale sud italiene, industria turismului (munte, mare, agroturism In Calabria etc.), servicii (transport aerian, banci, medical, etc.)
. citeste mai multCalabria a participat la Targul de Turism al Romaniei 14 - 17 noiembrie 2013

Calabria a participat la Targul de Turism al Romaniei 14 - 17 noiembrie 2013

 


Autoritatea Nationala pentru Turism promoveaza Romania ca destinatie turistica

In perioada 17-19 octombrie 2013, Romania a fost reprezentata la cea de-a 50-a editie a targului expozitional TTG Incontri care a avut loc la Rimini (Italia). Evenimentul a fost dedicat profesioniştilor din sectorul turism şi a reunit peste 2.400 de expozanti din peste 130 de tari.

Standul Romaniei a fost amenajat pe o suprafata de 32 mp, In cadrul caruia au fost prezenti operatori romani şi italieni. Aceştia au prezentat cataloage şi flyere cu destinatia Romania , dar şi cu propuneri de vacante pentru sezonul turistic 2014. Ofertele operatorilor romani s-au axat pe turismul activ şi de aventura, alaturi de city break-uri, tururi culturale şi ecumenice. De asemenea, o companie aeriana romaneasca a fost prezenta la eveniment pentru a-şi promova ofertele de zbor pe ruta Romania-Italia şi retur.
targ turism Rimini Italia

Reprezentantii tarii noastre au oferit informatii vizitatorilor legate de ofertele de vacanta pentru sarbatorile de iarna. Operatorii şi agentiile de turism care au vizitat standul tarii noastre au fost interesate, In mod special, de ofertele din Transilvania si Bucovina, produse principale ale turismului romanesc.

La editia 2013 a targului TTG Incontri au participat autoritati guvernamentale din turism, numeroşi operatori din domeniu, agentii de turism şi reprezentanti ai mass-mediei.

Sursa stire: ANT
Data publicarii: 23 octombrie 2013
inapoi sus

16 - 23 octombrie 2013 - infotrip croaziera cu MSC Cruises Musica.


Primul infotrip din Romania cu imbarcare din Romania(Constanta) organizat de agentia de turism AEROTRAVEL .
Avem placerea de a va invita sa participati la Info Trip-ul ce se va desfasura la bordul navei MSC Musica, in perioada 19- 23 octombrie 2013. Itinerariul: Constanta - Gythion - Venetia

Programul include:
- Transport ; Servicii de cazare si masa; Vizita a navei de croaziera

Taxa de participare: 299 euro/pax care se va returna la 10 cabine vandute.
Conditie de participare: 1 pax/agentie - implicat in vanzarea directa a pachetelor turistice.

Nota:
Participarea la intregul program de vizite este obligatorie. Este necesara prezentarea cartilor de vizita pentru fiecare participant.

Locuri limitate!
Important: asteptam plata integrala pana la data de 15 octombrie 2013.
Rugam confirmarea participarii dvs. pana la data de 10 octombrie 2013.

Inscrierile se fac prin email la colega noastra Carmen Velicu.
E-mail: carmen.velicu@aerotravel.ro. Telefon: 0040 731 600 017

Sursa stire: InfoTravelItalia.ro
Data publicarii: 30 septembrie 2013 inapoi sus


MSC Musica prima nava de croaziera care acosteaza si imbarca calatori din portul Constanta.


In 27 septembrie 2013
- de ziua Internationala a Turismului vasul de croaziera MSC Musica este prima nava de croaziera care acosteaza si imbarca calatori din portul Constanta. Partener: agentia de turism Aerotravel.

Prima sosire din acest an a MSC Musica, care pentru prima data de la darea in folosinta a Terminalului de Pasageri, a imbarcat pasageri romani pentru o croaziera de 11 zile. Speram in urma interesului manifestat de public, cele 8 plecari din 2014 sa se desfasoare cel putin sub aceeasi bagheta a succesului.

Urmeaza inca doua sosiri in octombrie, si alte 8 sosiri in 2014 !

Intrare in portul Constanta.


Corina Martin si capitanul navei MSC Musica, Rafael Russo, marcand debutul sosirii primei nave MSC de pasageri care acosteaza In portul Constanta.Comandantul navei MSC Musica, Rafael Russo si Gabriel Cristea, patronul firmei Aerotravel. inapoi sus


Sursa stire: InfoTravelItalia.ro Sursa foto: Ovidiu Oprea
Data publicarii: 27 septembrie 2013


Drumul fagilor In Bucovina, la final!
(19 septembrie 2013)


In perioada 8 - 14 septembrie 2013, In contextul evenimentelor dedicate celei de-a 85-a aniversari de la prima emisiune, Radio Romania a realizat, Impreuna cu Radio Rai, serviciul public din Italia, proiectul editorial comun Drumul fagilor In Bucovina, dedicat promovarii patrimoniului spiritual, istoric şi cultural al acestei regiuni, cunoscuta mai ales pentru manastirile medievale incluse In patrimoniul UNESCO. Proiectul s-a derulat sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Turism, al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava şi In colaborare cu Comunitatea Italofona de Radioteleviziune.

Drumul fagilor în Bucovina

Etapele proiectului au inclus vizite la manastirile şi bisericile de la Slatina, Voronet, Gura Humorului, Humor, Sucevita, Putna, Patrauti, Dragomirna şi Suceava, urmate zilnic de transmisii pentru Rai Radio 1 şi RaiWebRadio, preluate şi de emisiunile In limba italiana de la Radio Romania International. Emisiunile au fost realizate de directorul adjunct al Radio Rai, Sergio Valzania, şi Iuliana Anghel, realizator - coordonator al emisiunilor In limba italiana de la Radio Romania International. De asemenea, au fost realizate şi transmisii pentru Radio Vaticana, Radio Romania Actualitati şi Radio Romania Cultural.
Drumul fagilor în Bucovina

Drumul fagilor In Bucovina a avut ca model Radiopelerinajele serviciului public din Italia, un proiect promovat In Europa In ultimii zece ani de Sergio Valzania.

„Acest traseu a fost perfect, pentru ca reuneşte toate criteriile unui astfel de proiect: drumul, locurile pe care trebuie sa le vezi, contextul, patrimoniul - inclusiv cel natural, de mare valoare, alternanta momentelor care necesita un efort fizic mai mare cu cele mai relaxate. Şi Intalnirea cu bisericile pictate devine aproape magica. Ajungi la Voronet sau la Sucevita - minuni absolute, cu estetica lor extrem de sofisticata. Cineva ar crede ca a ajuns Intr-o localitate de periferie, dar, de fapt, aici s-a transferat inima Imperiului Bizantin dupa caderea Constantinopolului, care şi-a adus In aceste locuri calugarii, pictorii, poate mai putin arhitectii, pentru ca Ştefan cel Mare elaborase deja un plan In acest sens”, a spus directorul adjunct al Radio Rai la sfarşitul pelerinajului.

Jurnaliştii celor doua servicii publice au fost Insotiti In Bucovina de doamna Angela Loi, Secretar de legatie al Ambasadei Italiei la Bucureşti, care s-a implicat In promovarea acestui proiect In Italia. „Credem ca Italia trebuie sa contribuie la prezentarea frumusetilor Romaniei. Aşadar, un astfel de proiect ni s-a parut extrem de potrivit. Relatiile dintre doua tari se bazeaza pe comunicare, şi orice initiativa care ne ajuta sa Imbunatatim Intelegerea reciproca Intre doua popoare este benefic pentru relatiile bilaterale”, ne-a declarat doamna Angela Loi.

Jurnaliştii celor doua posturi de radio au avut şi o Intalnire cu Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, care a sprijinit cu maxima disponibilitate aceasta initiativa.

Sursa: Radio Romania
Data publicarii: 20 septembrie 2013


COMUNICAT DE PRESa
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a primit marti, 16 aprilie 2013, pe noul ambasador al Republicii Italiene la Bucureşti, Diego Brasioli.

In cadrul Intalnirii, au fost analizate atat evolutia, cat şi perspectivele relatiilor economice bilaterale. Ministrul Varujan Vosganian şi-a exprimat intentia de organizare a unui Forum economic In capitala Italiei. „Vreau sa creez posibilitatea organizarii, cu ajutorul Camerelor de Comert bilaterale, a unui Forum Economic la Roma pentru a-i pune fata In fata pe oamenii de afaceri romani şi italieni”, a declarat ministrul Varujan Vosganian.
Totodata, ministrul şi-a aratat disponibilitatea de a dialoga cu oamenii de afaceri italieni, mai ales In momentele In care aceştia Intampina dificultati, In vederea gasirii solutiilor, astfel Incat investitiile acestora In Romania sa nu fie afectate.

La randul sau, ambasadorul Diego Brasioli a afirmat ca şi partea italiana are In vedere Infiintarea unei asociatii de prietenie Intre cele doua tari, formata din politicieni, oameni de cultura, ziarişti, oameni de afaceri, circa 20-30 de personalitati, care sa organizeze evenimente culturale, de afaceri etc. „Ideea este sa gasim personalitati care sa asigure continuitatea realtiilor dintre tarile noastre şi la schimbarile de guverne”, a precizat diplomatul italian, care a invitat partea romana sa gaseasca acele persoane publice necesare constituirii grupului, astfel Incat asociatia sa se poata constitui In toamna acestui an.

Ambasadorul Brasioli a solicitat ca partea italiana sa fie informata din timp asupra intentiilor de modificare a legislatiei romaneşti. Diplomatul a mentionat ca Italia sustine Romania In implementarea reformelor pentru ca este şi In interesul sau ca tara noastra sa creasca din punct de vedere economic. Ambasadorul Diego Brasioli a mai aratat ca Romania este pe lista prioritatilor noului guvern de la Roma şi ca oamenii de afaceri italieni sunt interesati sa investeasca cu precadere In domeniile energiei regenerabile, infrastructurii, transporturilor şi sectorului agro-industrial. inapoi sus


Informatii de back-ground
Italia se situeaza pe locul 2 In topul partenerilor comerciali ai Romaniei cu o pondere de 12% In volumul total al comertului exterior. De mentionat faptul ca, pana In anul 2007, Italia a detinut locul I In schimburile comerciale ale Romaniei, fiind devansata de Germania care ocupa In continuare prima pozitie.

Volumul schimburilor comerciale Intre cele doua tari a Inregistrat un trend ascendent dupa anul 1990 şi pana In anul 2009, an de varf al crizei economice In care s-a produs o scadere semnificativa a comertului exterior al Italiei cu toate tarile U.E., inclusiv cu Romania. Dupa anul 2010 asistam la o revenire a schimburilor comerciale cu Romania, In anul 2011 Inregistrandu-se maximul istoric In evolutia schimburilor dintre cele doua tari, respectiv 12 miliarde de euro.

La data de 31 decembrie 2012 erau Inregistrate 32.726 societati cu capital italian (locul 1) cu un volum de 1,426 miliarde euro (locul 7) şi o pondere de 4,52% In volumul total al investitiilor de capital strain. Intreprinzatorii italieni arata un interes crescand fata de sectorul energetic, al productiei industriale şi agricole, servicii şi sistemul bancar. Principalele investitii italiene s-au orientat In domeniile: energie, prelucrarea lemnului, constructii, textile, chimic, mecanic, electrocasnice, etc.

Biroul de presa
al Ministerului Economiei
inapoi susesti ghid de turism? inscrie-te acum!
transfer aeroport Roma
oferte litoral Venus
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
vara 2016 Italia
InfoTravelItalia
vacante Italia
 
Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2017 All Right Reserved. "InfoTravelItalia" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelItalia: 0040 723 286 309 VODAFONE | e-mail: office [@] infotravelromania.ro